nov 24

Internett er skummelt!

Du er 15 år og finner ut at det er lurt å synge, danse eller gjøre noe annet ydmykende forran webkamera for så å legge det ut på youtube eller andre nettsteder. BOOM. Du er 35 år og rund omkring på nettet finnes det fremdeles filmer av deg selv 20 år yngre.

Slikt får meg til å lure på hva som feiler folk. Siden de tørr å gjøre slikt. En ting er jo å lage en video for seg selv på pc’en sin, som man kan vise til dem  man vil. Men å ta steget å legge den ut på nettet. er det egentlig så lurt? Hvis man deler en video på den måten, syns jeg man burde tenke litt på dette først: cern_internett

Er dette noe du kunne gjort på f.eks en scene eller forran et publikum?

Er det noe du med stolthet kan vise til barna dine og si, «Ja, det er meg.»

Vil du være stolt over å vise venner eller familie den videoen?

Og hvis du føler alt dette er rett, men fremdeles dommer deg totalt ut. Tror jeg du må tenke deg litt grundigere om før neste video. Husk, mamma sier bestandig at du er flink til å synge, danse, spille gitar eller hva det nå er du gjør. Dette betyr ikke at du er superstjerne og må la hele verden høre eller se deg.

Jeg føler ofte at jeg blir flau på andres vegner når jeg sitter å ser på youtube. Men så er det ganger jeg synes direkte synd på personen. Det hender at jeg snubler over videoer av jenter som ikke kan være mer en 10-12 år, som legger ut danse eller syngevideoer for morroskyld. De synes kanskje det er greit der og da, og siden de er så unge tenker de kanskje ikke lengre. Men detter er som sakt noe som ALDRI vil forlate dem. Man får aldri helt fjærnet et videoklipp fra nettet.

Ikke nokk med det. Men har du noen gang prøvd å google deg selv? Det er skummelt det! Fremmede folk kan finne ut ting fra hvor du bor til hvor du har studert. Og hvis man graver litt dypere kan man sikkert finne ut hva man liker, hvem man tilbringer tida med og hva man spiste til frokost en søndag i Mai 200?.

Slikt skremmer meg!

Skriv et svar