okt 27

Unødvendig!

Jeg har den siste tida engasjert meg litt og tenkt MYE på en sak. Siden jeg da kommer fra gård, så bryr jeg meg automatisk om dyra mine. og når Nortura vurderer å legge ned det lokale slakteriet, blir jeg selvfølgelig mer enn litt irritert. Siden det nærmeste slakteriet nordåver da blir i Målselv og det nærmeste søråver blir på Bjerka. Jeg mener at disse avstandene er totalt unødvendig og utrolig lite dyrevenlig.page

Bare tenk på dyrene som ikke er vant til å bli fraktet noe sted, som plutselig blir sperret inne i en bevegeli boks der de er tvinget til å stå stå tett i tett. Jeg synes dette høres utrolig stressende ut. Og som bondejente, så vil jeg jo at dyrene mine skal ha det fint helt fra starten til slutten av livet. En kjøretur fra Sortland til Målselv er derfor ikke noe jeg ønsker for verken mine eller andres dyr.

Noen mener jo at det kan være så enkelt som å melde seg ut fra Nortura og inn i Horn (konkurenten). Men dette dreier seg jo tross alt om mer en bare dyrevelferd. Slakteriet er en veldig viktig arbeidsplass. Og i disse tider er det ikke bare bare å få seg noe nytt.

Jaja..ikke så mye som kan gjøres akkurat nå, siden avstemningen er i morgen:s (Onsdag, 28. Oktober 2009) Men vi får håpe det beste og frykte det verste. Nå lurer jeg på om det er flere en meg som har en sak de synes er utrolig uretferdig eller noe de vil kjempe for?

Jeg elsker sån btw kuene mine<3 De tre på bildet er noen av de beste vi har hatt, og jeg savner dem utrolig mye! Jentene mine som vi desverre måtte sende på slakt for ikke så lenge siden. Og jeg er veldig glad for at det er noe vi ikke gjør så ofte. Noen har kanskje vanskelig for å forstå det, men de er jo snuppene mine. Jeg har det for vane å behandle dem som hester og å rise og rose dem som små barn;) Litt geeky men det får så være^^,

Skriv et svar