okt 26

Jeg gleder meg!

Vi er ikke ferdig med Oktober en gang, og jeg kan ærlig si at jeg allerede gleder meg til jula. Fenomenet Julestemning/Julefølelse har vel egentlig ikke eksistert i kroppen min siden jeg var 14 år. Så nå var det vel kanksje på tide:) 

Jeg vil tro at noe av grunnen til dette er at i år for første gang på så mange år,  er jeg HELT sikker på at det ikke blir noe familietragedie i forkant.

Adventstida i 2005 blei nemlig brukt til å være ofte på besøk hoss tanta til pappaen min, «Bælli», som var innlagt på sykehjem og ikke hadde lang tid igjenn. Denne dama hadde betydd utrolig mye for meg opp igjennom årene, nesten som en ekstra bestemor. Hun praktisk talt bodde hoss oss hvert år fra 1. Desember til litt ut i Romjula. Og 21 Desember sovnet hun stille inn, så man kan trygt si at det ver ei trasi jul det året. 

Høsten 2007 mistet vi brått vår alles kjære bestemor, «More». Hun og bestefaren min, «Fare», var bestandig hoss oss på julaften. Så nokk en gang var vi en viktig person mindre på denne fantastiske kvelden. Sensommeren 2008 måtte vi avlive gamlekatten min, dette fikk vi da og kjenne når julekvelden komm.

Men nokk om all tragedien. Jeg gleder meg til jul og allt som hører til:

  •  Julepynti271047211_19763_4
  • Julemat
  • Julevask
  • Juletrær
  • Julehandel
  • Julepapir
  • Julemusikk
  • Julenissen
  • Julefilm

Allt dette er ting som minner meg om den gang jeg var liten og ikke viste allt jeg vet nå. Det var deilig! Så mitt mål for Jula 2009 vil være å virkelig NYTE min siste jul som «ikke-helt-voksen». Håper det er flere en meg som gleder seg:) Hva skaper julefølelse for deg? også lurer jeg veldig på hva jula betyr for andre enn meg og mine. Fortell:)

Her er foresten en av de sangene som gir meg mest julestemning i hele verden:)

Skriv et svar