aug 30

Fjøs+Alkohol?

Denne helga har jeg både hatt fjøshelg og den mest sosiale helga på lenge!

På fredags formidag fikk vi fri fra skolen 2 timer før vi egentlig skulle, for å gå i fjæra i løpet av helga å plukke 10 runde steiner. Vi har virkelig et hardt skoleår forran oss virker det som;) Og litt ut på kvelden dro jeg til Åse for å spille mao<3 Vi var seks jenter som satt å spilte, og to av dem hadde aldri hørt om mao før, så det var ganske morsomt med andre ord.

Lørdags morgen kom og tid for fjøset. Det begynte bra, helt til jeg oppdaga at eine kua var ordentlig syk. Vi fryktet at hun kanskje var på tur å abortere:( Når jeg var ferdig og hadde fått spist å skiftet, dro jeg og Åse til Kleiva for å se på hesteutstillinga som var der. Vi fikk sett mange flotte eksemplarer av de nydelige dyrene^^, I tillegg til at jeg fikk møtt mange kjentfolk som jeg ikke har sett på lenge!

Etter utstillinga dro vi til byen på tivoli. Det var det samme tivoliet som har vert her hvert år så lenge jeg kan huske, og etter ei stund så blir det jo bare kjeselig. Vi tok en runde med spykoppen og spiste et sukkerspind på deling. Litt kjedelig med andre ord.

Når jeg kom hjem fikk jeg beskjed om at den kua som var syk måtte nødslaktes. Dyrlegen kunne ikke si nøyaktig hva som var galt med henne, men hun kom aldri til å bli frisk igjen. Og det var en av favoritt kuene våre. Hun hadde en så gla og livlig personlighet. Hun kom bestandig først når vi ropte på den på beite og blei grinete viss hun ikke fikk nokk oppmerksomhet. Og på beite fulgte hun etter oss som en hund. Helt til hun begynte å bli syk for ei stund siden. Rest In Peace «Bikja»<3

På kvelden dro jeg til Åse. Vi satt å drakk å koste oss før vi gikk ut på byen. Jeg blei virkelig skuffet når vi kom ut, for det var jo ingen der. Jeg blei ganske sjokert over hvor lite folk og liv det var der. Det var jo faktisk første helga etter skolestart, så da hadde jeg jo regnet med at det skulle være mye folk. Klokka hall 4 var jeg hjemme og i seng. Hadde da vært våken i 20-21 timer!

Søndags morgen var tung! Ikke helt edru og fjøset fullt av kuer som ventet;) Kan ikke huske sist jeg kombinerte alkohol med fjøshelg. Hadde litt fyllanerver mens jeg prøvde å være så rask som mulig slik at jeg kunne komme meg opp i senga mi så fort som mulig! Den dagen gikk ganske treigt for å si det sånn. Det blei for det meste sløving på høyt nivå! På kvelden syklet jeg og mamma ned til fjæra å plukket steiner, før vi dro til Sortland å hentet bilen min. Jeg satt hoss Åse å så en film før det bar rett hjem og i seng.

Så slik har mi helg vært! Ganske fullpakket vil nå jeg si:) Hva har dere gjort i helga?

Slenger med et bilde av de søte kalvene vi har i fjøset nå.  De er så sjarmerende når de er små og nyskjerrige^^, Legg merke til den som sitter å drikker;)

2 kommentarer

  1. xxjornsixx sier:

    I helga har jeg slappet av og vært ute å plukket stein :)

  2. Else Norheim sier:

    Koselige bilder :-) Trist og miste «gromkua» kan nesten ikke riktig innse at det skulle ende sånn, det var skikkelig trist, men fikk vite idag at hun hadde tarmslyng og at blodtilførselen til kalven var stoppet opp, da ville det i beste fall endt med en abort, men fryktelig mye unødvendige smerter for kua,og vi kan jo ikke ha ei uproduktiv ku stående i 1 år før eventuell neste kalv……..:-(!

Skriv et svar