jul 14

Mitt bondeliv

Som de fleste sikkert har skjønt til nå, så er jeg vanvittig glad i kuene mine. Og siden det er dem jeg har mest med å gjøre utenfor huset nå om dagen, så blir det såklart nåen innlegg om dem. Men de er jo så søte og morsome, så jeg ser ikke noe galt i det what so ever:)

Noen mennesker skjønner det sikkert ikke, men de har så utrolig synlig personlighet. Og hvis du spørr, kan jeg sikkert nevne minst tre ting som er spesiellt for hver av dem. At the moment har vi foresten ei ku som er furten. Etter at de begynte å få gå ut på dagtid er det ei som har fått en ny plass i fjøset. Hun står nå på næyaktig andre side av der hun sto før, så hun ser rett på kua som har fått hennes plass. Og jeg er sikker på at hun er grinete på både henne og oss (meg og mamma). Før kunne jeg sitte å kose med henne mens jeg gjorde klar kua ved siden av. Men nå. Hehe, hun er ikke like kontaktsøkende, og når jeg prøver og kose med henne bare snur hun seg bort eller blir veldig intresert i maten sin. Rare dyret.

Og som mennesker, er ingen kuer like. Værtfall ikke i anatomien. Vi har to motsetninger som står ved sidenav hverandre. Den kua vår med minst jur, og den kua med størst jur. Jeg må le hver gang jeg skal vaske og håndmelke litt av hun med det store juret. For det er ikke mulig å gjøre dette på høyresida hennes uten å få en klem av juret. Med andre ord, jeg må dtrekke meg under hele greia så langt jeg klarer og alike vell er det så vidt jeg får ordentlig tak på den spenen som er fremme på høyresida xD

Morsome dyrene<3 De var så trette og late etter melkinga at bare 3 av 14 var oppreist. På bildet nede til høyre ser dere at den hvite og brune lener seg intil den svarte mens hun såver. Det ressulterte i at når den svarte rørte på seg, fikk hun en veldig typpisk morratrøtt oppførsel. Jeg er sikker på at hun tenkte «Ååååh, la meg være! Gå bort! Såve mer NÅ!» <3

Her ser dere matvrakene mine<3 På de største bildene ser dere hvordan de ser ut når kraftfôr automaten har gått forbi. De holder hodet under slik at de får mat i hele trynet. Nede til venstre tror jeg nokk vi har toppen av latskap;) Og oppe til høyre er kalven så sutte trangen at den ikke klarer vente på melka. Den stod sånn helt til halen var kraftig nedsikkla.

Skriv et svar