des 11

Reflection..

Nå skal dere få vite en hemmlighet. Jeg er faktisk redd hver morgen når jeg kjører på skolen! Jeg må kjøre gjennom sentrum, over mange gangfelt og forbi en rekke buss stopp. Og som selvfølgelig er det mange mennesker langs den veien, men det som gjør det skummelt er hvor dårlig merket med refleks de er. Og det verste er at de fleste er barn under 15 år!

Barn er farlige langs veien. Ikke fordi de går mitt på den eller noe sånnt, men fordi di er så impulsive og mangler faresans. Jeg husker selv fra jeg var lita og gikk langs veien. Kom det en bil, var jeg sikker på at den så meg selv om jeg ikke hadde refleks. For jeg så jo bilen kjempegodt, og den hadde jo lys som lyste opp hele meg. Men i senere tid har jeg skjønt hvor livsviktig det er med refleks!

Bare her om dagen var jeg på tur til å få et lite panikkanfall i bilen. Jeg var kjørt ut av sentrum og var kommet inn i 60-sona. Jeg vet det er skolevei, barna har en gang og sykkelsti å gå på og det er lyktestolper der. Jeg så at det var en liten gutt som gikk nesten oppå brøytekanten som skiller dem fra den godt traffikerte veien. Plutselig lener han seg ut over brøytekanten, og jeg var sikker på at han var på tur ut i veien! Han skulle bare ha tak i en isklomp så jeg etterpå, men ide dette skjedde blei jeg livredd for hva gutten egentlig hadde tenkt!reflekser

Mine barn kommer ikke til å få låv til å forlate huset uten refleksvest, helst en refleks dress hele vinterhalvåret! Jeg lurer på hvor respekten til refleksen har blitt av. Og blant ungdommer er det ikke kult å gå med dem. Jeg vil da spørre dem hvor kult er det å ikke bli sett av en bil? Hvor kult er det å ligge på sykehus fordi man ikke brukte refleks? eller om verst tenkelig, hvor kult er det å kanskje aldri mer ha muligheten til å bruke refleks?

Så folkens, BRUK REFLEKS!!

Skriv et svar