jul 07

Nordlandsleir<3

For litt siden var jeg på 4H leir med deltakere fra hele fylket. Det var noen fantastisk koselige dager. Og til alle dere som gikk glipp av det (dere vet hvem dere er), synd for dere! Dere gikk glipp av noen überfine dager med til tider flott vær, en samling unger/ungdom med så godt humør man bare kan drømme om, myggstikk, vått telt, fine aktiviteter og bålkos<3

Fra alumnklubben, N.Ø.F.F, var vi desverre bare 3 stk. Meg, Marie og Martin. Men man trenger ikke mange av oss for å merke at vi er der. Og det er vel igrunn ikke en negativ ting:) Jeg håper vi lyktes i det vårt egentlige oppdrag der var. Nemlig å motivere de yngre deltakerne til å fortsette i 4H og senere melde seg inn i alumnklubben.

Leiren varte da i 4 dager og var holdt på Nasjonalparkssenteret i Saltdalen. Den første dagen blei for det meste brukt til annkomst, telt/lavvo oppsetting og bli-kjent-leker. Martin endte opp med å ha vannkrig med de minste, alle dem mot ham. Han fikk etter hvert hjelp fra en av de eldste guttene, så de teamed up og brukte sluhet for å vinne over ungene.

Den andre dagen var vi på grupper og gjorde aktiviteter vi hadde valgt på forhånd. Jeg, Marie og Sigrid var på smykkelaging på samisk vis. Vi skulle lage små vesker. Det var absolutt ikke så enkelt som det skulle høres ut som. Og de minste ungene sleit nokk en del, men de blei ferdige til slutt de og. Vi fikk ikke bruke linjal for å lage malen, kun brette teknikker. Motivet skulle vi også lage før vi fikk gjøre noe annet. Jeg valgte et ganske enkelt et, med blå perler til 2 og 1 tallet og reinhorn til nullene.

Tredje dag vet jeg ikke helt hva de andre gjorde, jeg lå vertfall på ei hytte og var i elendig form. Både første og andre natta hadde jeg voknet mins 1 gang i timen. Så jeg var sliten i kroppen og hadde vont i hodet av mangelen på ordentlig søvn. Men det var alikevell ganske koselig. Sitte inne i hytta, fyre i ovnen og  prøve å løse hjemmets kryssordene.

Ca. klokka 22:00 den tredje dagen var det tid for flaggermus safari. Dette var en morosm opplevelse å være med på. Ikke at vi så noen flaggermus, men det var en utrolig fin tur sammen med den fantastiske gjengen:) Når vi kom tilbake blei det bålkos i litt for mange, men koselige timer før vi sa go’ natt.

Natt til fjerde og siste dag såv jeg inne i hytta sammen med lederne og noen andre deltakere som var evakuert inn da lavvoen var for våt til å ligge i. Jeg trengte nemlig å såve ei heil nattsiden jeg skulle kjøre flere timer denne dagen. Vi spiste frokost før vi gikk en tur som viste seg å være en smule lengre en anntatt. Vi som skulle med ferga over fra Bognes til Lødingen snudde og gikk tilbake litt før alle andre. når klokka var 12:10 kjørte vi fra teltområdet. Turen hjem gikk fint, og på ferga fikk vi selskap av mange av de andre leirdeltakerne.

Nå vil jeg bare takke de to fantastiske damene som har gjort dette mulig. Jorit Aanes og Ingeborg Tangeraas. Jeg er nokk ikke alene om å være evig takknemlig ovenfor dem i deres jobb for oss som er med i 4H Nordland. Dere er uten tvil to av de tøffeste damene jeg vet om!

2 kommentarer

  1. Marting sier:

    Takk takk^^, Å ja, en veldig vellykka leir, fin oppvarming til Landsleir :)

  2. Amalie i 4H :) sier:

    (Y) d va kjæmpearti på leir! :D du e flink t å blogge! ;)

Skriv et svar